Οικιακή Χρήση

Νερό

Φιλτράρισμα νερού
Χρησιμοποιούμε μια χούφτα ζεόλιθο κοκκομετρίας 3-7mm, το οποίο και ξεπλένουμε. Το τοποθετούμε σε κανάτα ή μπουκάλι στο οποίο προσθέτουμε το πόσιμο νερό. Ο ζεόλιθος θα λειτουργήσει ως φίλτρο δεσμεύοντας τοξίνες, βαριά μέταλλα και θα απομακρύνει δυσάρεστες οσμές και βακτήρια βελτιώνοντας την ποιότητα και τη γεύση του νερού. Αφού αδειάσει το μπουκάλι, προσθέτουμε νερό κρατώντας το ίδιο ζεόλιθο. Θα χρειαστεί να προστεθεί καινούργιος ζεόλιθος όταν επιστρέψει η δυσάρεστη γεύση και οσμή.
μαγειρικά σκεύη ζεόλιθος

Καθαρισμός μαγειρικών συσκευών
Ο ζεόλιθος έχει αποδειχθεί ως ένα εξαιρετικό βιολογικό πρόσθετο για τον καθαρισμό των μαγειρικών σκευών. Καθαρίζει με ευκολία κατσαρόλες, τηγάνια, ταψιά.
Στο σφουγγάρι μαζί με το σαπούνι προσθέτουμε λίγο ζεόλιθο άμμο ή πούδρα και τρίβουμε κανονικά. Θα καθαρίσουν με αυτό τον τρόπο πολύ δύσκολα υλικά όπως καμμένα λίπη.

 

 

 

oikologika-katharistika

Οικολογικό καθαριστικό

Δημιουργούμε ένα πολύ απλό σκεύασμα : σε 1 λίτρο νερό στίβουμε μισό λεμόνι και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ζεόλιθο. Ανακινούμε πολύ καλά και είναι έτοιμο.

Έτσι έχουμε ένα πολύ οικονομικό και οικολογικό προϊόν καθαρισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μαγειρικά σκεύη, καθαρισμό πάγκου και πατώματος.

Φρούτα και λαχανικάΧρήση στα φρούτα και λαχανικά
Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζεόλιθο Κλινοπτιλόλιθο σε μορφή πούδρας σε ένα μπολ με νερό και βυθίστε τα φρούτα και λαχανικά σας για μερικά λεπτά προκειμένου να παγιδέψει τα επικίνδυνα χημικά υπολείμματα από φυτοφάρμακα.

πρωτες βοηθειεςΠρώτες βοήθειες
Για να μειώσετε το πόνο και το πρήξιμο από στραμπούληγμα, απλώστε πηχτή άμμο στη περιοχή που πονάτε ή βυθίστε μια κομπρέσα σε αραιή λάσπη και μετά καλύψτε την τραυματισμένη περιοχή.
Απλώστε πολύ αραιή λάσπη σε εγκαύματα από τον ήλιο ή ελαφριά εγκαύματα από άλλες αιτίες. Ξεπλύνετε όταν στεγνώσει και επαναλάβετε αν χρειαστεί.
Βάλτε παχιά λάσπη πάνω σε τσιμπήματα και δαγκώματα από έντομα.
Για να ανακουφιστείτε από τη φαγούρα βυθίστε τη προσβεβλημένη περιοχή για 20 λεπτά σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και 2 κουταλιές της σούπας ζεόλιθο Κλινοπτιλόλιθο σε μορφή πούδρας.

παπούτσια

Χρήση στα υποδήματα

Ρίξτε μέσα στα παπούτσια σας το βράδυ πριν ξαπλώσετε λίγο ζεόλιθο Κλινοπτιλόλιθο σε μορφή πούδρας και ανακινήστε το παπούτσι προκειμένου ο ζεόλιθος να απλωθεί παντού. Αφήστε το να δράσει όλη νύχτα και την επόμενη μέρα θα έχουν εξαφανιστεί οι δυσάρεστες οσμές. Επαναλάβετε τη διαδικασία ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να απαλλαγείτε για πάντα.

 

ψυγειοΧρήση στο ψυγείο
Τοποθετώντας ένα μπολ με ζεόλιθο κοκκομετρίας 1-3mm στο πάνω ράφι θα απορροφήσει τις οσμές των φαγητών και την υγρασία του ψυγείου διατηρώντας αναλλοίωτα τα τρόφιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το μπολ από πάνω δεν πρέπει να σκεπάζεται. Αντικαταστήστε το ζεόλιθο στο μπολ κάθε 3 μήνες.

 

 

Ντουλάπες

Χρήση στα ντουλάπια – αποθήκες
Τοποθετήστε ένα μπολ με ζεόλιθο Κλινοπτιλόλιθο σε μορφή κόκκου σε ένα μπολ χωρίς να το σκεπάσετε μέσα στα ντουλάπια ή σε χώρους με υψηλή υγρασία και την τραβήξει.

Μείωση των οσμών σε κλειστούς χώρους

Οι συσκευές «ιονιστές χώρου» που κυκλοφορούν στο εμπόριο χρησιμοποιούν κατά βάση στο φιλτράρισμα του αέρα ζεόλιθο. Ο ζεόλιθος έχει την ικανότητα να προκαλεί αισθητή μείωση σε μυρωδιές από φαγητό, βαψίματα σπιτιού, καπνό τσιγάρου, τουαλέτες και άλλες άσχημες μυρωδιές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, φροντίζει ώστε να προσλαμβάνει και να αδρανοποιεί ιούς, μύκητες, βακτήρια και αλλεργιογόνα που αιωρούνται στο χώρο μας όπως άλλωστε κάνουν οι ιονιστές χώρου.

γλαστρεςΧρήση στις γλάστρες
Προσθέστε στις γλάστρες σας σε αναλογία 1 κουταλιά του γλυκού ανά 15εκ διάμετρο γλάστρας ζεόλιθο Κλινοπτιλόλιθο για να συγκρατεί το νερό και τα θρεπτικά συστατικά και να τα απελευθερώνει σταδιακά στο φυτό.