Ζεόλιθος

Τι είναι ο Ζεόλιθος
ζεολιθοςΟ Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό πορώδες ορυκτό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα και χάρη σ’ αυτήν, μπορεί να φιλτράρει το νερό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις. Μερικοί το ονομάζουν «πέτρα της ζωής» ή «μαγική πέτρα». Το όνομα του προέρχεται από τις λέξεις ζέω = βράζω και λίθος = πέτρα γιατί όταν θερμανθεί αποβάλλει, με τη μορφή φυσαλίδων, το νερό που έχει συγκρατήσει, δίνοντας την εντύπωση ότι βράζει.

Στη φύση απαντώνται πάνω από 30 είδη φυσικού ζεόλιθου ενώ παρασκευάζονται και πολλά είδη βιομηχανικού ζεόλιθου. Ο καλύτερης ποιότητας φυσικός ζεόλιθος είναι αυτός που περιέχει Κλινοπτιλόλιθο σε ποσοστό άνω του 90%.

Πως λειτουργεί
Κάθε κόκκος ενεργού ζεόλιθου Κλινοπτινόλιθου περιέχει μικροσκοπικούς πόρους που απορροφούν τα βαριά μέταλλα και τα τοξικά χημικά. Ο αρνητικά φορτισμένος Κλινιπτιλόλιθος έλκει τις θετικά φορτισμένες τοξίνες οι οποίες παγιδεύονται και εξουδετερώνονται κάτω από ισχυρές χημικές αντιδράσεις. Ο ζεόλιθος είναι το μοναδικό αρνητικά φορτισμένο ορυκτό στο πλανήτη και το μόνο ορυκτό με τόσο θαυμάσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

 

Ζεόλιθος σκόνη / πούδρα          Ζεόλιθος άμμος                     Ζεόλιθος κοκκομετρίας 1-3
ζεόλιθος σκόνη   ζεόλιθος άμμος   ζεόλιθος 1-3 mm

 

 

 

tags : ζεόλιθος αγορά, ζεόλιθος τιμή